top of page

KERAMIEK

 

Internationaal keramiek project  “A glimpse of my childhood”  als grote inspiratiebron voor deelnemers in  6 verschillende landen met 7 expositie lokaties. Iedere deelnemer start vanuit dezelfde titel en werkt eigen concept uit.
Ik heb een installatie van keramiek gemaakt waarbij ik niet alleen op klei heb geprint, maar ook op katoen en organza. Uitgangspunt is het verhaal van mijn jeugd waarbij mijn moeder ons altijd wilde voorbereiden voor, helpen met, beschermen tegen wat komen ging; terwijl mijn vader dan riep “laat ze het ervaren anders leren ze het nooit”. Met andere woorden haal dat kussen weg en laat ze tegen de “muur” op lopen.
Het resultaat is een altaarstuk waarop een zacht  kussen met opdruk ligt met daarop de stapel porceleintabletjes met een foto uit mijn jeugd. Tegen de muur hangt fragiel organza met opdruk.

KERAMIEK

 

Keramiek project  “3D Huizen": In mijn schilderijen staan huizen en stoelen symbool voor je ergens thuis voelen. Een belangrijk thema voor mij door het vele verhuizen in de afgelopen jaren - aarden, afscheid nemen, verplaatsen en opnieuw starten zonder mijn 'geschiedenis' achter mij te laten, maar als mooie bagage mee te nemen... Verbonden blijven met de stappen die je gezet hebt.

KERAMIEK

 

Keramiek project: kleur en keramiek.

In dit project heb ik mijn voorliefde voor sprekende kleuren kunnen gebruiken. Lijnen, vormen en kleuren in 3D die ook weer in mijn schilderijen terugkomen. Keramiek is een bijvak tijdens mijn kunstacademietijd.

bottom of page